Për Maturën Shtetërore 2014

Koeficentët  e lëndëve me zgjedhje

koeficentet_për lëndët

Koeficentet e shkollave për shkollën “GJIMNAZ” në të gjitha universitetet dhe të gjitha të drejtat e studimit është 1.4. përjashtim bëjnë Të DREJTAT E STUDIMIT SI Më POSHTë:

INSTITUCIONET E ARSIMIT
TE LARTE PUBLIK
FAKULTETI ID E PROGRAMIT TË  STUDIMIT EMERTIMI I PROGRAMIT
TË  STUDIMIT
INDEKSI I PROFILIT LLOJI SHKOLLES KOEFICIENTET
UNIVERSITETI I DURRËSIT “Aleksandër Moisiu” FASTIP(Fakulteti I Studimeve te Integruara me Praktiken) 290 Menaxhim Hoteleri Turizëm  (Program në Gjuhë Angleze) 1 GJIMNAZ 1.2
UNIVERSITETI I DURRËSIT “Aleksandër Moisiu” FAKULTETI I EDUKIMIT 262 Gjuhë Angleze 1 GJIMNAZ 1.3
UNIVERSITETI I DURRËSIT “Aleksandër Moisiu” FAKULTETI I EDUKIMIT 263 Mësuesi për Arsimin Fillor kl. I-VI 1 GJIMNAZ 1.3
UNIVERSITETI I DURRËSIT “Aleksandër Moisiu” FAKULTETI I EDUKIMIT 264 Mësuesi për Arsimin Parashkollor 1 GJIMNAZ 1.3
UNIVERSITETI I DURRËSIT “Aleksandër Moisiu” FAKULTETI I EDUKIMIT 265 Ekspert  në Proceset e Formimit 1 GJIMNAZ 1.3
UNIVERSITETI I DURRËSIT “Aleksandër Moisiu” FAKULTETI I EDUKIMIT 266 Psikologji-Sociologji 1 GJIMNAZ 1.3
UNIVERSITETI I DURRËSIT “Aleksandër Moisiu” FAKULTETI I EDUKIMIT 267 Gjuhë Letërsi – Anglisht 1 GJIMNAZ 1.3
UNIVERSITETI I DURRËSIT “Aleksandër Moisiu” FAKULTETI I EDUKIMIT 268 Gjermanisht- Anglisht 1 GJIMNAZ 1.3
UNIVERSITETI I DURRËSIT “Aleksandër Moisiu” FILIALI I PESHKOPISË 279 Psikologji – Sociologji  (Peshkopi) 1 GJIMNAZ 1.3
UNIVERSITETI I DURRËSIT “Aleksandër Moisiu” FILIALI I PESHKOPISË 281 Gjuhë Letërsi – Anglisht  (Peshkopi) 1 GJIMNAZ 1.3
AKADEMIA E ARTEVE SHKODËR FAKULTETI I MUZIKËS 322 Violinë 1 GJIMNAZ 1.3
AKADEMIA E ARTEVE SHKODËR FAKULTETI I MUZIKËS 323 Piano 1 GJIMNAZ 1.3
AKADEMIA E ARTEVE SHKODËR FAKULTETI I MUZIKËS 324 Kanto 1 GJIMNAZ 1.3
AKADEMIA E ARTEVE SHKODËR FAKULTETI I MUZIKËS 325 Kompozim 1 GJIMNAZ 1.3
AKADEMIA E ARTEVE SHKODËR FAKULTETI I MUZIKËS 326 Dirigjim 1 GJIMNAZ 1.3
AKADEMIA E ARTEVE SHKODËR FAKULTETI I MUZIKËS 330 Pedagogji Muzikore 1 GJIMNAZ 1.3
AKADEMIA E ARTEVE SHKODËR FAKULTETI I MUZIKËS 331 Violë 1 GJIMNAZ 1.3

 

Lista e lëndëve të provimeve me zgedhie

Lista e lëndëve të provimeve me zgedhie

MATURA SHTETËRORE 2014

Nr. Lënda

Kredite

 1. 1. 
Gjuhe e huaj

10

 1. 2. 
Letersi e thelluar

5

 1. 3. 
Matematike e thelluar

5

 1. 4. 
Kimi bërthame

4

 1. 5. 
Kimi e thelluar

6

 1. 6. 
Fizikë bërthamë

4

 1. 7. 
Fizikë e thelluar

6

 1. 8. 
Biologji bërthame

4

 1. 9. 
Biologji e thelluar

6

 1. 10.    
Histori berthame

5

 1. 11.    
Histori e thelluar

9

 1. 12.    
Gjeografi berthamë

5

 1. 13.    
Gjeografi e thelluar

7

 1. 14.    
Ekonomi berthamë

2

 1. 15.    
Ekonomi e thelluar

4

 1. 16.    
Teknologji berthamë

2

 1. 17.    
Teknologji e thelluar

4

 1. 18.    
QYtetari

3

 1. 19.    
Psikologji

2

 1. 20.    
Filozofi

2

 1. 21.    
Sociologji

2

Maturanti zgjedh lendet per provimet me zgjedhje sipas këtyre kritereve:

a.Shuma e krediteve të këtyre lëndëve të jete jo më e vogël se 8 (tetë).

b. Numri i lendeve të jete 2 (dy),

c. Ka të drejtd të zgjedhë vetëm një gjuhe të huaj, të cilat në planin mësimor të shkolles së mesme, trajtohet si “gjuhë e huaj e parë”, pavarësisht nëse eshte zhvilluar apo jo ne shkollë.

Niveli gjuhësor i këtij testi do të ietë B2.

d. Maturanti, kur zgjedh nje lëndë të thelluar, nuk mund të zgjedhe njekohdsisht te njejten lendë bërthamë (perjashtuar lendët e provimeve te detyruara).

Për llogaritjen e pikeve procedohet si me poshte:

a) Shënohen me:

M – mesatare për kredit,

D1 dhe D2 – Vlerësimet në lëndët e detyruar “Letërsi dhe gjuhë shqipe” dhe “Matematië”.

Z1 dhe Z2 – Vlerësimet në lëndët me zgjedhje.

K, F1 dhe F2 – përkatësisht koefiçentët e shkollës dhe koefiçentët e lëndëve me zgjedhje të përcaktuara nga universitetet publike.

Llogaritja e shumës S te pikeve të maturantëve/kandidatëve, të cilet kanë rezultuar kalues në provimet me detyrim dhe me zgjedhje, behet me formulën:

 

S={[26xM+20x(D1+D2)]xK+17x(Z1xF1+Z2xF2)}x5

Advertisements

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

w

Po lidhet me %s